De keuze maken: houten of kunststof kozijnen

Gelukkig kunt u op ieder moment ervoor kiezen om over te gaan op houten of kunststof kozijnen. Maar wanneer u tocht, vocht, kleine beschadigingen of afbladdering van verf tegenkomt? Dan moet u de keuze misschien sneller maken dat u had gedacht of gehoopt. In veel gevallen is helaas de kwaliteit van de kozijnen niet meer in topconditie. Uw kozijnen vervangen door nieuwe kan dan vele voordelen opleveren. Bijvoorbeeld een lager energieverbruik dankzij de hogere isolatiewaarde. Maar dan… Gaat u voor houten kozijnen of juist van kunststof?

Verschillende afwegingen om te maken bij het vervangen

Maak verschillende afwegingen voordat u de keuze echt gaat maken. Weeg bijvoorbeeld af hoe lang u wilt dat de kozijnen meegaan, hoeveel ze mogen kosten, welke veiligheidseisen u wilt stellen, welke uitstraling… Ga zo maar door. Houd er wel rekening mee dat kunststof kozijnen niet meteen de goedkoopste oplossing is. Het is vooral de combinatie van factoren dat kunststof voordelig maakt. Wij hebben voor u de voor- en nadelen van beide materialen onderzocht.

De voor- en nadelen van houten kozijnen

Dit prachtige natuurproduct is natuurlijk een ware toevoeging voor de uitstraling van uw woning. Het geeft warmte en sfeer. Maar om ervoor te zorgen dat houten kozijnen lang meegaan, wordt er gebruikgemaakt van een harde (en dure) hardhouten soort. Niet bepaald milieuvriendelijk én houten kozijnen hebben daarnaast veel aandacht nodig als het gaat om onderhoud. Het is namelijk zo dat hout rot. Daarom is het nodig om na een aantal jaar de houten kozijnen weer te schilderen. Het voordeel daaraan is wel dat hout makkelijker te repareren is dan kunststof.

De voor- en nadelen van uw kunststof kozijnen

Waar hout warmte en sfeer meegeeft, geeft kunststof een wat meer moderne, luxe uitstraling. Minder natuurlijk dat wel, maar tegenwoordig kunnen we de houten structuur nabootsen dankzij moderne technologie. Zo profiteert u van een natuurlijke uitstraling in een isolerend, onderhoudsarm jasje. Het nadeel is dus wel dat kunststof niet eenvoudig te repareren is en het moet exact passen in het kozijn. Dat levert nog weleens de nodige puzzel op als het inmeten niet exact is verlopen.

De keuze maken: hout of kunststof?

Wat is de juiste keuze? Zowel hout als kunststof hebben hun voor- en nadelen. Wanneer u nog twijfelt, kunt u bij ons vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Dan kijken wij graag met u mee wat voor u de beste keuze is en matchen u aan de beste vakspecialist die we kennen in de buurt. Want zodra u de keuze heeft gemaakt om uw kozijnen te vervangen door kunststof, dan regelen wij de rest.

Recent nieuws

Tevreden klanten

Ambiant Kozijn voor de beste en volledige ontzorging

Garantie en service

U krijgt 20 jaar garantie op het kunststof en de kleurvastheid en 10 jaar garantie op montage en het HR++ glas. Dat de kunststoftechniek van Ambiant Kozijn een goede investering is, zal geen vraagstuk meer zijn. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij maken waar wat we u beloven. U mag ons, net als onze dealers, houden aan onze kernwaarden eerlijkheid, betrouwbaarheid en value for-money.

Oftewel; met Ambiant Kozijn kunt u rekenen op kwaliteit en een alleszins passende prijs. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan mag u vertrouwen op onze buitengewone service.

Ambiant Kozijn