De keuze maken: houten of kunststof kozijnen

Gelukkig kunt u op ieder moment ervoor kiezen om over te gaan op houten of kunststof kozijnen. Maar wanneer u tocht, vocht, kleine beschadigingen of afbladdering van verf tegenkomt? Dan moet u de keuze misschien sneller maken dat u had gedacht of gehoopt. In veel gevallen is helaas de kwaliteit van de kozijnen niet meer in topconditie. Uw kozijnen vervangen door nieuwe kan dan vele voordelen opleveren. Bijvoorbeeld een lager energieverbruik dankzij de hogere isolatiewaarde. Maar dan… Gaat u voor houten kozijnen of juist van kunststof?

Verschillende afwegingen om te maken bij het vervangen

Maak verschillende afwegingen voordat u de keuze echt gaat maken. Weeg bijvoorbeeld af hoe lang u wilt dat de kozijnen meegaan, hoeveel ze mogen kosten, welke veiligheidseisen u wilt stellen, welke uitstraling… Ga zo maar door. Houd er wel rekening mee dat kunststof kozijnen niet meteen de goedkoopste oplossing is. Het is vooral de combinatie van factoren dat kunststof voordelig maakt. Wij hebben voor u de voor- en nadelen van beide materialen onderzocht.

De voor- en nadelen van houten kozijnen

Dit prachtige natuurproduct is natuurlijk een ware toevoeging voor de uitstraling van uw woning. Het geeft warmte en sfeer. Maar om ervoor te zorgen dat houten kozijnen lang meegaan, wordt er gebruikgemaakt van een harde (en dure) hardhouten soort. Niet bepaald milieuvriendelijk én houten kozijnen hebben daarnaast veel aandacht nodig als het gaat om onderhoud. Het is namelijk zo dat hout rot. Daarom is het nodig om na een aantal jaar de houten kozijnen weer te schilderen. Het voordeel daaraan is wel dat hout makkelijker te repareren is dan kunststof.

De voor- en nadelen van uw kunststof kozijnen

Waar hout warmte en sfeer meegeeft, geeft kunststof een wat meer moderne, luxe uitstraling. Minder natuurlijk dat wel, maar tegenwoordig kunnen we de houten structuur nabootsen dankzij moderne technologie. Zo profiteert u van een natuurlijke uitstraling in een isolerend, onderhoudsarm jasje. Het nadeel is dus wel dat kunststof niet eenvoudig te repareren is en het moet exact passen in het kozijn. Dat levert nog weleens de nodige puzzel op als het inmeten niet exact is verlopen.

De keuze maken: hout of kunststof?

Wat is de juiste keuze? Zowel hout als kunststof hebben hun voor- en nadelen. Wanneer u nog twijfelt, kunt u bij ons vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Dan kijken wij graag met u mee wat voor u de beste keuze is en matchen u aan de beste vakspecialist die we kennen in de buurt. Want zodra u de keuze heeft gemaakt om uw kozijnen te vervangen door kunststof, dan regelen wij de rest.

Recent nieuws

Tevreden klanten

Uitstekend
Gebaseerd op 68 recensies
Karin spijker
Karin spijker
2023-12-16
Super blij met onze geplaatst kozijnen. Goeie communicatie. Ook al zijn er problemen het wordt snel opgelost.
Dennis van duivenvoorde
Dennis van duivenvoorde
2023-12-14
Onze houten kozijnen en aluminium schuifpui zijn vervangen door kunststof kozijnen en puien. Wij hier zeer tevreden over. Wij hebben 5 offertes aangevraagd, en zijn uiteindelijk bij Ambiant uitgekomen. Kwaliteit/prijs/service zijn doorslaggevend geweest. Vriendelijk en bekwaamd personeel die vooral meedenkt en goed adviseert. Ook de nazorg is perfect. Wij raden Ambiant zeker aan. Fam. Van Duivenvoorde, Zoetermeer
John Heemskerk
John Heemskerk
2023-12-14
1.5 jaar geleden hebben ze ons huis voorzien van kunstof kozijnen. Alles is prima verlopen, we zijn er zeer blij mee. Ook de nazorg is prima. Een aanrader dus😀👍
Patrick Cousijn
Patrick Cousijn
2023-12-13
Ambiant Is het bedrijf waar je, je kunststof kozijnen besteld. Men is zo deskundig, verstaan het vak. Zijn betrouwbaar en oprecht. Ik heb een aantal jaren terug via hen kunststof kozijn besteld en laten monteren. Alle afspraken ook de meest uitdagende, zijn men na gekomen. Ook de monteurs waren extreem positief over hun opdrachtgever. Ambiant, komt eens in de zoveel tijd op de werkplaats van de monteurs om de mensen in het veld te verwennen op vrijdag met een drankje en een hapje. Ik als klant heb nogsteeds contact met de eigenaar / verkoper. Ik belde hem vorige week dat ik merkte door de kou dat mijn kunststof voordeur een kleine beetje een afwijking vertoonde. Gisteravond werderom contact, ik heb morgen een adviseur in jouw regio (Hoorn) zitten zeer technisch onderlegd. Nou hij had niets teveel gezegd. De man komt kijkt zegt de geveugelde woorden. Ik kijk altijd eerst naar het kozijn, die verteld mij gelijk wat mis is........ ja de deur mag iets om hoog gesteld worden en dan valt hij weer in de uitsprang wat er voor is gemaakt. Deze adviseur is ook zoooooo vakbekwaam door zijn jarenlange ervaring. Mocht je twijfel tussen meerdere partijen, NIET doen kies voor Ambiant. Men levert alleen A-kwaliteit producten en belangrijker nog echte oprecht goede adviezen en service. Een review van een tevrede klant. Patrick. C.
Gerbrand op 't Ende
Gerbrand op 't Ende
2023-11-21
Een zoektocht naar kunststof kozijn bracht me bij Ambiant kozijnen. Contact via Maurice, een gedreven man met veel kennis van zaken. Ambiant heeft de woning voorzien van kunststof kozijnen met triple glas. Hoogwaardig kwaliteit van kozijnen en personeel. Vaklieden aan het werk gehad. Twee ruiten hadden een breuk en dit is snel opgelost. Zelfs een ruit weten te vervangen naar satino glas ivm privacy en dat zonder meerprijs. Kortom een aanrader om zaken mee te doen!! Super discreet, geen aanbetaling en vakkennis!!
Wiebe Van lohuizen
Wiebe Van lohuizen
2023-10-04
Nadat Ambiat een paar jaar geleden bij kunstof kozijnen heeft geplaats naar aller tevredenheid, nu ook kozijnen en een voordeur geplaatst bij de woning van mijn dochter. Met hetzelfde geweldige resultaat. Een prima bedrijf met perfecte kwaliteit en service.
Jaap ruiter
Jaap ruiter
2023-09-22
Ben zeer tevreden over het contact, de afspraken en de afhandeling. Vragen, opmerkingen en klachten werden serieus genomen en naar behoren afgehandeld.
Henrie Visserman
Henrie Visserman
2023-09-15
Kozijnen vervanging door Ambiant Zorgvuldige voorlichting, advisering, meedenken in de behoefte van de klant, duidelijke offerte en er wordt snel gereageerd op vragen. Vervolgens wordt het geheel secuur ingemeten . De levering en montage was ook top. De monteurs van Serku Kunststof B.V. die de kozijnen hebben geplaatst zijn vakmensen die exact weten hoe ze het moeten aanpakken en alles perfect hebben gemonteerd en afgewerkt. Lichte beschadiging is direct zonder discussie aangenomen en volgens afspraak hersteld. Subsidie aanvraag wordt ook geregeld, Kortom een zorgvuldig compleet proces vanaf eerste contact t/m aflevering dat helemaal klopt en door zeer bekwame en vriendelijke mensen is uitgevoerd. Wil je kozijnen vervangen is Ambiant een echte aanrader die je volledig ontzorgd en kwaliteit levert
Mick A-Tjak
Mick A-Tjak
2023-09-06
Nadat ik een aantal jaren geleden de kozijnen had laten plaatsen bij mezelf van Ambiant, zijn er vorige week de kozijnen geplaats bij mijn moeder. Wat een verbetering. Monteurs waren top, alles bespreekbaar en niets te moeilijk. Ook het contact met Maurice Velders was super. Snel antwoord op mijn vragen en altijd meedenken, super.
Wybe Schelfhout
Wybe Schelfhout
2023-09-04
Maurice kwam via een vriend bij ons aan tafel. Met veel kennis kon hij onze wensen met wat aanpassingen realiseren. We zijn enorm blij met onze grote voordeur en nu openslaande achterdeuren. De kozijnen zijn goed geplaatst en met twee kiepramen voor de luchting van het huis in de warme zomeravonden. Er waren wat kleine afwerkingen nodig naderhand en ondertussen is dit allemaal opgelost. Al met al erg tevreden en zeker een aanrader door de goede service (ook achteraf) daarnaast over de kwaliteit van Shuco valt niet te twisten. Thanks Maurice!

Ambiant Kozijn voor de beste en volledige ontzorging

Garantie en service

U krijgt 20 jaar garantie op het kunststof en de kleurvastheid en 10 jaar garantie op montage en het HR++ glas. Dat de kunststoftechniek van Ambiant Kozijn een goede investering is, zal geen vraagstuk meer zijn. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij maken waar wat we u beloven. U mag ons, net als onze dealers, houden aan onze kernwaarden eerlijkheid, betrouwbaarheid en value for-money.

Oftewel; met Ambiant Kozijn kunt u rekenen op kwaliteit en een alleszins passende prijs. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan mag u vertrouwen op onze buitengewone service.

Ambiant Kozijn