Tuindeuren

Met de kunststof tuindeuren van Ambiant Kozijn creëer je een doorgang tussen verschillende ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer verbinden met de tuin door openslaande tuindeuren. Met de verschillende mogelijkheden richt je alles naar eigen wens in.

Als je optimaal wilt genieten van je tuin is de keuze voor openslaande tuindeuren perfect. Hiermee creëer je een ruime doorloop naar buiten zodat je extra van de frisse lucht en de zon kunt genieten. Tevens is dit op een balkon toepasbaar. Zo kun je optimaal genieten van de buitenlucht. Niet alleen tuindeuren zijn een goede oplossing om je huiskamer door te trekken naar je tuin. Schuifpuien van Ambiantkozijn kunnen op maat worden gemaakt en gezet om dit te realiseren.

 

Waarom kunststof tuindeuren?

Kunststof tuindeuren hebben vele voordelen ten opzichte van hout. Je hoeft kunststof deuren nooit te schilderen en ze hebben een lange levensduur dankzij het stalen skelet waar de deuren van zijn gemaakt. Door het stelkozijn juist te monteren zijn de tuindeuren meer winddicht. Ook wordt er 24mm HR++ glas gebruikt in combinatie met isolatierubbers. Dit zorgt voor een goede isolatie en geluidsdemping.

 

Veiligheid en inbraakwerend

Voor de optimale veiligheid van een tuindeur wordt er gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Bij een breuk blijven glasscherven plakken aan de laag die er overheen zit. Dit zorgt ervoor dat het glas bij een breuk niet scheurt, maar dat er een gat ontstaat. De deuren zijn voorzien van een ingebouwde meerpuntssluiting. Tevens kan er bij tuindeuren sprake zijn van een espagnolet sluiting. Dit houdt in dat er geen beslag te zien is op de passieve deur; het slot zit aan de zijkant van de deur verwerkt. Een kunststof tuindeur is brandveiliger dan bijvoorbeeld hout, omdat kunststof minder snel vlamvat en zelfdovend is.

 

Klassieke of moderne uitstraling

Bij een nieuwe tuindeur kopen, is het belangrijk dat je nadenkt over de look die je uit wilt stralen. Of juist wilt behouden. Door bijvoorbeeld roeden in het glas te verwerken krijgt een deur een klassieke uitstraling. Ook de borstwering bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een deur. Wil je meer een moderne uitstraling creëren? Dan is een deur zonder borstwering een perfecte optie. Het glas loopt dan tot de vloerhoogte door.

Recente projecten